Не знам как този служебен кабинет ще организира честни избори, каза

...
Не знам как този служебен кабинет ще организира честни избори, каза
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Не знам как този служебен кабинет ще организира честни избори

" Не знам по какъв начин този длъжностен кабинет ще провежда почтени избори ", каза политологът Калоян Методиев в " Денят на Фокус " по Радио " Фокус " .

" Предложеният длъжностен кабинет от Димитър Главчев, тясно обвързван с ГЕРБ - един от създателите на партията, оставя усещането, че това е кабинет на ГЕРБ. Ако нещо кряка като патица и върви като патица, най-вероятно е патица ", пошегува се Методиев.

" Очакваме от служебния кабинет да провежда почтени избори. Нищо повече не се изисква от него. За пръв път в историята имаме кабинет, длъжностен, претрупан със кавги, разделяне, Искане на оставки още преди да е формиран. Това е ново в българската политическа история, не знам по какъв начин предвид на това кабинетът ще провежда почтени избори ", добави Методиев.

По думите му се провеждат митинги против препоръчаният за министър на Министерство на вътрешните работи. " Как министерството ще провежда бистрота на вота в този случай? ", попита Методиев. " Кой прави партии в нарушаване на Конституцията? Ако един президент я нарушава, цялата страна приема, че това е обикновено и се основава безотговорност. Има отчет за интервенция на президента в предходни вотове от 19 страни в ОССЕ ", добави той.

Той е безапелационен, че Радев е злоупотребил със служебните кабинети. " Промяната в Конституцията бе за това да се ограничи. Това обаче стана по най-некадърния вероятен метод от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, без да се одобри специфичен закон. Това дава поле за недомислици. Отговорността е на президента, тъй като на входа и на изхода стои неговият автограф по отношение на служебните кабинети. Събра партиите в президентството, с цел да им каже, че не носи отговорност - носи. Ако реши, той може да не подпише указа за този длъжностен кабинет ", счита Методиев.

" Румен Радев поддържа Има Такъв Народ, " Изправи се Мутри вън ", разруши Българска социалистическа партия, направи Политическа партия - всичките му дейности са ориентирани към про спешни дейности ", сподели още Калоян Методиев. " Свидетели сме на страна в разпад, счита политологът - никой не се усеща сигурен в България, добави той. Съдебната система и Министерство на вътрешните работи се разпадат, службите се тресат от кавги - където и да пипнете, страната върви към институционален разпад ", съобщи още Методиев.

" Възраждане " не са били никаква съпротива - те са ръководени от ГЕРБ, една квази-опозиция. Гласуването на НЗОК даде опция да забележим, че откакто Десислава Атанасова подвигна писалка в зала, Костадинов даде знак и цялата група гласоподава в синхрон с ГЕРБ. Има Такъв Народ са ръководени от Движение за права и свободи - с изключение на да вършат шоу, не артикулират смислени политики. Българска социалистическа партия ми се костват единствените с поредна политика, без контракти с ГЕРБ и Движение за права и свободи ", разясни специалистът.

“Става въпрос за великански изборни операции - крадене с машини, крадене с невалидни бюлетини и купени гласове. Разправията се върти към това, кой да манипулира изборите в своя полза ",поясни Калоян Методиев и добави, че в случай че Нинова бъде занулена, Българска социалистическа партия ще се трансформира в брошка на една от двете враждуващи сега групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР